Bespaar op uw hypotheek

Het zal u ongetwijfeld niet zijn ontgaan. De hypotheekrentes zijn de afgelopen jaren flink gedaald en inmiddels weer redelijk gestegen. Maar welke opties heeft u als heeft u als uw rentevaste periode nog enige tijd loopt? Vul onderaan deze pagina onze tool in en bereken het zelf!

Rentemiddelen

Met rentemiddeling wordt de hypotheekrente voor een langere periode vastgezet, terwijl de huidige rentevaste periode nog niet is verstreken. Voordeel hiervan is dat u nu al kan profiteren van de lagere rente, nadeel is dat de bank de misgelopen rente verdisconteert als opslag op de rente van de nieuwe rentevaste periode. U betaalt hiermee dus een hogere rente dan de rentes waarmee geadverteerd wordt.

Oversluiten
Een hypotheek kan worden overgesloten naar een andere geldverstrekker. Het voordeel hiervan is dat u direct profiteert van de lagere rente. Een nadeel is dat oversluiten doorgaans veel kosten met zich meebrengt zoals bijvoorbeeld: eventuele boeterente, advieskosten, notariskosten en eventueel NHG kosten. 

Verhuizen
Als u verhuist kunt direct profiteren van de lagere hypotheekrentes. U hoeft doorgaans geen boete te betalen voor het beëindigen van uw huidige hypotheek. Wel maakt u kosten voor het opnieuw afsluiten van een nieuwe hypotheek. Uit de eventuele overwaarde die u heeft, kunt u deze kosten financieren. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Afwachten
Afwachten kan een reële optie zijn. Heeft u een spaar- of bankspaarhypotheek, dan bent u per saldo niet heel veel goedkoper uit met een lagere rente. Afwachten kan dan als serieuze optie worden overwogen.
 

Hypotheken

Cookie instellingen